Juventa ’12 wint met ruime cijfers van SC Lutten (0-5)

Zaterdag 28 september speelde Juventa ‘12 de eerste uitwedstrijd van dit seizoen. In de gloednieuwe uitshirts nam de ploeg het op tegen SC Lutten. N. Blankestijn keerde terug in de basisopstelling en ook Voortman stond weer onder de lat. Hij nam de plek in van de geschorste Dijkhuis.

Juventa liet er geen gras over groeien en begon voortvarend aan het duel. Binnen 25 minuten kregen zowel Blankestijn, Kuipers als Verbeek grote kansen op de openingstreffer. Na vele goed opgezette aanvallen viel de goal uiteindelijk uit een hoekschop. Tijhuis sneed aan en Nijhuis kopt hem tegen de touwen. Met de minimale, maar dikverdiende voorsprong ging Juventa rusten.

In de tweede helft waren er twee speldenprikjes van de thuisploeg. Echter neemt Juventa daarna het heft weer stevig in handen en loopt verder uit naar 0-2 via Krabshuis en 0-3 via Kuipers. De mooiste goal van de middag komt op naam van Blankestijn, zijn lobje valt prachtig binnen over de keeper en betekent de 0-4 voor de Wierdenaren. De 0-5 valt uit een penalty na een oliedomme handsbal op de doellijn van de verdediger. Hij wordt bestraft met rood en de gegeven penalty wordt benut door aanvoerder Tijhuis.

Goed veldspel en de vele kansen die zijn gecreëerd geven Juventa een goed gevoel na de verliespartij tegen Mariënberg. Volgende week wordt er weer thuis gespeeld, ditmaal komt ASV’57 uit Aadorp op bezoek. Aftrap 15:15 uur, graag tot dan!