Juventa ‘12 verliest na sterke start van ASV ‘57 (1-3)

Juventa ‘12 heeft gister wederom verloren in eigen huis. Nadat de scheidsrechter en zijn assistenten een presentje ontvingen vanwege de ‘Week van de Scheidsrechter’ werd er rond 15:15 afgetrapt voor de thuiswedstrijd tegen ASV ’57. De thuisploeg startte, net zoals de voorgaande twee wedstrijden, sterk aan de wedstrijd.

Binnen de minuut kon de verdediging van de Aadorpers aan de bak. Dit bleek de start van een sterke fase van de gastheren, die resulteerde in een goal in de 4e minuut. Verbeek werd diep gestuurd en Kuipers rond goed af: 1-0. Na deze fase controleert Juventa de wedstrijd en creëert het nog twee 100% kansen om uit te lopen naar 2-0. Uit het niets komt ASV ‘57 in de 30e minuut op gelijke hoogte. Een dieptebal wordt verkeerd teruggelegd richting keeper Dijkhuis en de eerste beste echte kans leidt tot de gelijkmaker.

Na deze fase is Juventa ‘12 het even kwijt. De controle glipt weg en ASV ’57 kruipt wat meer uit de schulp. Een foutieve breedtebal zorgt ervoor dat Pas op randje zestien aan de noodrem moet trekken. De daaropvolgende vrije bal wordt fraai binnengeschoten door de spits van ASV ‘57. Wanneer vlak na rust een speler van de Aadorpers vrij kan binnen tikken bij een vrije bal loopt de score uit naar 1-3.

Ondanks grote kansen voor de ingevallen Plaggenmarsch, N. Blankestijn en Kuipers weet Juventa niet te scoren. ASV verdedigt en loert op mogelijkheden in de omschakeling, maar creëert ook geen grote kansen. In de 63e minuut maakt Rama Kippers zijn competitiedebuut in Juventa ‘12 1, More Kippers zijn rentree na 4.5 maand blessureleed en ook Boyd Bremmer maakt zijn eerste minuten van deze competitie.

Het forceren van Juventa leidt niet tot een goal, waardoor de 1-3 op het scorebord blijft staan en ASV ‘57 de eerste drie punten van het seizoen kan bijschrijven.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma bij Sportlust Vroomshoop. Aftrap op Sportpark de Bosrand om 14:30. Graag tot dan!

Opstelling Juventa ‘12: Dijkhuis, Kamphuis (63’ M. Kippers), Muller (63’ Bremmer), Nijhuis, Woolderink (63’ R. Kippers), N. Blankestijn, Tijhuis (C), Verbeek (46’ Plaggenmarsch), Kuipers, Pas, Krabshuis.