Juventa ’12 wint na goede tweede helft van Sportlust (0-5)

Afgelopen zaterdagmiddag trad Juventa’12 aan voor de uitwedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop. Ten opzichte van vorige week waren er vier wijzigingen: Boyd Bremmer en More Kippers keerden na hun blessure weer terug in de defensie, Stan Voortman keerde weer terug onder de lat en Jeffry Plaggenmarsch stond weer in de spits.

Juventa speelde een slechte eerste helft. Onnodig balverlies zorgde ervoor dat de ploeg flink onder druk kwam te staan. Sportlust creëerde een aantal gevaarlijke kansen, maar Voortman stond zijn mannetje. Juventa’12 creëerde één grote kans, maar Niek Blankestijn miste met het hoofd.

Juventa ‘12 begon de tweede helft als herboren. In de 49e minuut gebruikt Jeffry Plaggenmarsch zijn lichaam goed en schiet 1-op-1 de 0-1 in de goal. Nog geen tien minuten later volgt de 0-2 van wederom Plaggenmarsch.

Sportlust raakt in minuut 63 de paal. Uit de daaropvolgende counter wordt er genadeloos toegeslagen: Bram Verbeek gaat alleen op de keeper af en schiet beheerst de 0-3 binnen.

In de 71e minuut volgt een opmerkelijke treffer van aanvoerder Lars Tijhuis. Van zeker 30 meter schiet hij de bal richting het doel. Was het een voorzet of een schot? Alleen Tijhuis zal het weten, maar de bal viel achter de keeper van Sportlust in het doel: 0-4.

Een minuut later maakt de spits van Sportlust een harde overtreding op Bram Nijhuis. De scheidsrechter trekt de directe rode kaart en stuurt de aanvaller van het veld.

In de 86e minuut maakt Plaggenmarsch zijn hattrick compleet: Na een afgeslagen corner schiet hij de 0-5 eindstand binnen.

Na een zeer matige eerste helft wist Juventa ‘12 uiteindelijk wel met ruime cijfers te winnen. Volgende week staat er een mooi affiche op de planning: de thuiswedstrijd tegen Bergentheim. In de beker werd er met 1-2 gewonnen in Bergentheim. Kunnen ze dit herhalen? Aanstaande zaterdag aftrap om 15:15 op Sportpark het Lageveld!